Similar Posts
2015 NİSAN AYI KİTABIMIZ
ÖMER SEYFETTİN’DEN SEÇME HİKAYELER Edebiyat tarihimizin en önemli yazarlarından Ömer Seyfettin, hikâyeleriyle zamanına ışık tutmuş, edebiyatımızın mihenk taşlarından biri olmuştur. Yazarın olağanüstü bir duyarlılıkla kaleme aldığı eserleri, tarihin dönüm noktası olan bir dönemi gelecek nesillere taşımıştır. Merakla okuyacağınız bu kitapta yazarın özenle seçilmiş 20 hikâyesi yer almaktadır.
Şemseddin Sami
Arnavut asıllı Türk yazar, ansiklopedist ve sözlükçü. Türk harfleriyle yazılan ilk Türkçe roman olan Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat’ın (1872), ilk Türkçe ansiklopedi olan Kamus-ül Alam’ın (1889-1898) ve modern anlamdaki ilk geniş kapsamlı Türkçe sözlük olan Kamus-ı Türkî’nin (1901) yazarıdır. Ayrıca Kamus-ı Fransevî adlı Fransızca ve Kamus-ı Arabî adlı Arapça sözlükleri kaleme almıştır. …
PROJEMİZ MEB YEĞİTEK TARAFINDAN TAVSİYE EDİLDİ
İlgili yazıya ulaşmak için tıklayınız
2017 ŞUBAT AYI KİTABIMIZ
DÜNYA’NIN MERKEZİNE SEYAHAT Üniversitede madencilik konusunda dersler veren amcam, tamamen kendine has bir kişilikti. Ancak bu dersleri kendisi için kaç kişi dinliyor, öğrencileri derslere geliyorlar mı, devam etmeyen var mı, gibi konularla hiç mi hiç ilgilenmezdi. Ders anlatırken anfide millet üst üste çıksa, sağda solda gırgırdan geçilmese, inanın amcam bunu fark etmez. Buna karşın anfide…
Hans Christian Andersen
Danimarkalı yazardır (Odense 1805-Kopenhag 1875). 1819’da tiyatro aşkı yüzünden Kopenhag’a geldi, düşlerindeki başarılara ulaşamadıysa da öğrenimini sürdürmek ve liseyi bitirmek fırsatını buldu (1828), şiirlerini bir araya getiren ilk kitabı da bu sıralarda çıktı: Det Döende Barn (Ölen Çocuk) 1827. Gençliğinden başlayarak içinde yaşattığı tiyatro tutkusuyla oyunlar yazmaktan geri kalmadıysa da bir iki geçici başarıdan fazlasını…